Afgelopen Open Monumentendag stond er een enorme rij voor het loket in de stationshal. Helaas wist niet iedereen een ticket naar het verleden te bemachtigen. Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober is het je kans: samen met theatergroep De Jonge Honden reizen we nog één keer door de geschiedenis van het stationsgebouw en de spoorzone.

Het stationsgebouw verdient extra aandacht dit jaar, het is namelijk al 150 jaar in gebruik. Een theatrale route (audiotour) brengt je op plekken die je niet eerder zag. Het verborgen verleden wordt zichtbaar. Maak kennis met de architect, de telegrafiste en Gerrit, het jongetje dat elke dag de rails oversteekt. Een verrassende reis langs de ontwikkelingen van het stationsgebouw en de spoorzone.
 

Haal op zaterdag 20 en zondag 21 oktober gratis je ticket naar het verleden in de stationshal en reis tussen 11:00 en 16:00 uur voor een half uur terug in de tijd. Reis je met ons mee?

Allemaal Zwolle + Theatergroep De Jonge Honden + Historisch Centrum Overijssel Nederlandse Spoorwegen + Gemeente Zwolle + project Buitensporig

Foto’s: Jan Amse