ANNO opent

Op 12 mei 2022 opent ANNO, Museum in de maak, aan de Melkmarkt 41 in Zwolle. Je kunt dan de verhalen van Anna Maria Jennaert, Gesina ter Borch en Zweder van Voorst meemaken. Want wist je dat zij, net als Berendina Stoel, Thomas a Kempis, de poortwachter en de torenwachter veel voor de geschiedenis van de stad Zwolle betekend hebben?

In het Drostenhuis vertelt ANNO de verhalen van Zwolle aan de hand van deze en meer Zwolse personages. Dit museale gedeelte van het museum is tijdens de feestelijke openingsmaand van 13 mei tot en met 12 juni 2022 gratis toegankelijk voor iedereen.

Museum in de maak
ANNO vertelt de verhalen van Zwolle. Het is een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief samen onder één dak zijn te vinden. Het museum in de maak is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen.

ANNO is gehuisvest aan de Melkmarkt 41, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. Meer weten? Kijk dan op de ANNO-website.