Tentoonstelling – Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Gerard ter Borch werd geboren in Zwolle. De schilderijen van Ter Borch zijn over de hele wereld verspreid geraakt. Het werk van deze ‘Rembrandt’ van het Oosten is vandaag de dag te zien in de grootste musea. Bekijk van 15 december 2017 t/m 11 maart 2018 gratis de tentoonstelling rond Gerard Ter Borch in de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle.

Voordat Ter Borch professioneel begon te schilderen had hij al veel schetsen en tekeningen gemaakt. In zijn geboortestad Zwolle en op het platteland eromheen vond hij zijn ‘oefenmateriaal’.

Historische wandelroute

Van de meeste tekeningen die Ter Borch in de jaren ’30 van de 17de eeuw maakte van stadsgezichten kon de locatie worden bepaald. Deze locaties vormen de basis voor de historische route ‘Door het oog van Ter Borch’, te bereiken via een webapp op jouw mobiele telefoon. De route neemt je mee langs twaalf locaties in Zwolle die door Gerard ter Borch en zijn halfzus Gesina in de 17de eeuw getekend zijn. Door de webapp krijg je een kijk door de ogen van Ter Borch. Open de web app met de wandelroute eenvoudig en gratis op je mobiel via www.wandelrouteterborch.nl. Wil je de route en locaties in de web app bekijken op je laptop of tablet? Bekijk deze dan op www.stichting-allemaal-zwolle.mijnstadmijndorp.nl

Tentoonstelling

Van 15 december 2017 t/m 11 maart 2018 is een tentoonstelling rond Ter Borch gratis te bezichtigen in de Grote of St. Michaëlskerk aan de Grote Markt. In deze tentoonstelling hangen tekeningen van leerlingen die langs locaties zijn gegaan waar Ter Borch heeft gezeten om zijn schetsen en tekeningen te maken. Op de interactieve informatiezuil kun je alle locaties bekijken en meer te weten komen over Ter Borch en zijn familie.

Bron hoofdbeeld: Mauritshuis, Den Haag