Na eerdere succesvolle colleges is Margriet Brandsma opnieuw te gast bij Fraterhuis Academie om deze keer te vertellen over het Ruhrgebied. Een college over de geschiedenis en veerkracht van het Ruhrgebied en de aantrekkingskracht die de regio had en heeft op fotografen en filmmakers. Samen met fotograaf/cameraman Jeroen van Eijndhoven maakte ze recent het boek ‘Ruhrgebied, van rook en vuur naar natuur en cultuur’ over de metamorfose die het Ruhrgebied ondergaat. Het industriegebied van weleer wordt getransformeerd in een regio vol bijzondere (industriële) cultuur en trekt nu toeristen van heinde en ver. Margriet Brandsma werkte 20 jaar voor het NOS-journaal en was correspondent in Duitsland. Daarna schreef ze boeken over Duitsland, zoals ‘Daar is de Muur’ en ‘Het mirakel Merkel’. Tegenwoordig is ze werkzaam als freelance journalist en als gastdocent journalistiek.

Na afloop kun je het nieuwste boek van Margriet Brandsma kopen en laten signeren. Pinnen is mogelijk via de kassabalie van het Fraterhuis.

De prijzen voor deze Fraterhuis Academie zijn inclusief college toebehoren en een pauze consumptie. Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00 en Cinevillepashouders €3,50, reguliere entreeprijs is €16,00. Kaartverkoop online of aan de kassabalie van Filmtheater Fraterhuis.

Meer informatie vind je op de website van Filmtheater Fraterhuis >