Het CBG komt dit najaar naar je toe met het evenement Familiegeschiedenis in de buurt! Historisch Centrum Overijssel is op zaterdag 19 oktober de gastlocatie. Of je nu een startende onderzoeker of ervaren genealoog bent, onze experts nemen je mee in de ontdekkingen van familiegeschiedenis en het verborgen verleden van Overijssel. Het evenement valt precies in de Maand van de Geschiedenis en belooft een boeiende middag te worden met lezingen, workshops en rondleidingen.

Historisch Centrum Overijssel is hét adres voor iedereen die meer wil weten over, of onderzoek wil doen naar de cultuur, de geschiedenis en de bewoners van en uit heel Overijssel. Geïnspireerd door het vooronderzoek dat het CBG uitvoert voor het hooggewaardeerde televisieprogramma Verborgen verleden, kun je tijdens deze editie live meezoeken in de familiegeschiedenis van Hendrik Jan Bökkers. Geboren in Deventer en als muzikant bekend van de Sallandse band Bökkers. De band is begonnen als coverband van de Achterhoekse groep Normaal onder de naam Bökkers Dut Normaal. De band Bökkers heeft inmiddels naam gemaakt met een eigen repertoire met nummers in het Sallands dialect. Het Sallandse zit Hendrik Jan in het bloed … of toch niet?

Experts helpen je verder
Voor onderzoekers met voormoeders die vroedvrouw waren, of die tijdens hun onderzoek verre familieleden hebben aangetroffen die in een psychiatrische instelling terecht zijn gekomen, vindt op deze dag de officiële lancering plaats van de nieuwe themapagina ‘Ziekte & Gezondheid’. Wil je weten of je meer uit de database WieWasWie kunt halen, dan is de workshop Tips & Tricks WieWasWie je kans. Heb je al veel informatie over jouw familie verzameld en wil je het nu ook graag opschrijven? Lilian de Bruijn vertelt hoe je onderzoeksmateriaal verwerkt tot een goedlopend verhaal. Zij is naast CBG-redacteur de auteur van het lovend ontvangen boek ‘Ik kreeg mijn vader niet dood’ en zal enige geheimen onthullen over de totstandkoming van haar boek. Ontdek ook de schatkamer van Overijssel tijdens een speciale rondleiding. Kortom: het wordt een middag voor nieuwe ontdekkingen en tips.

Programma
12.30 – 13.00 uur Inloop
13.00 – 13.15 uur Welkomstwoord door Vincent Robijn (directeur Historisch Centrum Overijssel) en Ruud Yap (directeur CBG)
13.15 – 14.15 uur Rootszoeken Live met Hendrik Jan Bökkers
14.15 – 15.00 uur Pauze en gelegenheid om vragen te stellen over uw eigen onderzoek
15.00 – 15.30 uur Parallelsessies:

15.40 – 16.10 uur Parallelsessies:

  • Presentatie ‘Algemeen politieblad’ door Martijn Spruit (Informatiespecialist)
  • Presentatie ‘Familiebanden 1947 – 1979’ Roland de Jong (senior informatiespecialist collectie bij Historisch Centrum Overijssel)
  • Rondleiding in het depot van Historisch Centrum Overijssel

16.20 – 16.50 uur Parallelsessies:

  • Workshop ‘Tips & Tricks WieWasWie’ door Rob den Braasem (Productbeheerder WieWasWie)
  • Workshop ‘Familiegeschiedenis schrijven‘ door Lilian de Bruijn (redacteur Gen.Magazine)
  • Rondleiding in het depot van Historisch Centrum Overijssel

17.00 – 18.00 uur Borrel en plenaire afsluiting

Aanmelden en volg het nieuws
Houd www.cbg.nl/actueel/zwolle in de gaten voor meer nieuws over het programma! Inschrijven voor de verschillende activiteiten kan tijdens het evenement. Aanmelden voor het evenement kan nu al en is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen.

Kosten: € 5,- (gratis voor CBG-Vrienden met 1 introducé)
Aanmelden verplicht: communicatie@cbg.nl (er zijn 100 plaatsen)