Overijssel heeft een unieke collectie van parken en tuinen, oftewel groene parels, die hier in de periode van 1780 tot 1830 bij buitenplaatsen en landgoederen werd aangelegd. In deze collectie schuilen bijzondere verhalen van prachtige locaties in een gevarieerd landschap, toonaangevende tuinarchitecten en bijzondere opdrachtgevers, stadsparken en buitenplaatsen en diverse ontwerptekeningen en gedetailleerde oude kaarten.

Aan de hand van oude kaarten en nieuwe verhalen wordt u tijdens deze lezing door Els van der Laan (Landschapsarchitect/BNT) en Willemieke Ottens (Landschapshistorica) meegenomen in de wereld van het groene erfgoed en in het bijzonder in Zwolle en omgeving.

Muziek: Studenten ArtEZ Conservatorium
Organisatie: Zwolse Historische Vereniging, Waanders In de Broeren en Allemaal Zwolle

Praktische info
Alle lezingen vinden plaats bij Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3 in Zwolle. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld. Alle avonden worden muzikaal omlijst.

Aanmelden: u kunt zich aanmelden voor de lezing door een e-mail te sturen naar communicatie@waandersindebroeren.nl. Graag met vermelding welke lezing, datum en hoeveel personen.

Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle, deze wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.

Bekijk ook de andere lezingen in de lezingenreeks 2019-2020 in het agenda overzicht of bekijk de folder onderaan deze pagina.

Kopfoto: Nieuw kaartbeeld van het landschapspark van Windesheim