In de afgelopen jaren zijn Historische Atlassen verschenen van verschillende steden. De Historische Atlas beschrijft op een aantrekkelijke manier de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, de zogenaamde ‘spatial turn’, aan de hand van kaarten, cartografische reconstructies, schilderijen en foto’s.

Ook Zwolle krijgt een Historische Atlas. Onderwerpen die daarin aan bod komen zijn onder andere de vroegste bewoning, water- en landwegen in de middeleeuwen, de vestingwerken in de 16de en 17de eeuw, maar ook de groei van de stad in het begin en in de tweede helft van de vorige eeuw. De Historische Atlas laat zien dat, hoewel Zwolle enorm is gegroeid, de welvaart van de stad nog steeds is gebaseerd op de oude basis: een regionaal centrum met goede verbindingen gelegen tussen oost en west en aantrekkelijk voor bedrijvigheid en vooral diensten.

Tijdens deze lezing krijg je een vooruitblik van een aantal onderwerpen uit de Atlas en krijg je een beeld van belangrijke ruimtelijke ontwikkelingsmomenten uit de Zwolse geschiedenis. Met muzikale medewerking van Artez.

Meld je aan voor deze lezing via de website van Waanders In de Broeren.
Organisatie: Zwols Architectuur Podium en Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle (Erfgoedplatform Zwolle)