GEANNULEERD: Lezing ‘Om nooit te vergeten’.

Ruim 25 jaar geleden zijn op verschillende gebouwen in de stad bordjes aangebracht die iets vertellen over de geschiedenis van die plek in de Tweede Wereldoorlog. In de loop naar 2020, wanneer wij 75 jaar vrijheid vieren, worden de teksten van de oude herinneringsbordjes herzien naar de nieuwste inzichten en worden nieuwe bordjes aangebracht op plekken die nog niet waren benoemd. Jaap Hagedoorn, historicus, vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Zwolle aan de hand van deze herinneringsbordjes, waarbij ook aandacht zal zijn voor de bevrijding en het thema vrijheid.

Muziek: Muziekvereniging Excelsior Westenholte
Organisatie: Allemaal Zwolle en Waanders In de Broeren

Praktische info
Alle lezingen vinden plaats bij Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3 in Zwolle. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld. Alle avonden worden muzikaal omlijst.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden voor de lezing door een e-mail te sturen naar communicatie@waandersindebroeren.nl. Graag met vermelding welke lezing, datum en hoeveel personen.

Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle, deze wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.

Bekijk ook de andere lezingen in de lezingenreeks 2019-2020 in het agenda overzicht of bekijk de folder onderaan deze pagina.

Kopfoto: Bevrijding Zwolle, Grote Kerkplein, 1945, collectie Historisch Centrum Overijssel