Oorverdovend is een cinematische ervaring waarbij je de dilemma’s en emoties ervaart van een verzetsstrijder, een duitse soldaat of een onderduiker ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Zwolle. Voor deze voorstelling op 4 & 5 mei krijg je een koptelefoon op en word je meegenomen in het verhaal door middel van audio-opnames met instructies en omgevingsgeluiden. Hierdoor verandert de openbare ruimte in het decor van een aantal scènes die zich afspelen in Zwolle tijdens de WOII.

De verhaallijnen zijn geconstrueerd op basis van materialen, beelden en verhalen, uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel. De indrukwekkende collectie heeft de mogelijkheid gegeven om een voorstelling samen te stellen van ongeveer 25 minuten, waarin je een reeks van gebeurtenissen ervaart, die ten tijde van WOII hebben plaatsgevonden. Je doet dit door in de huid te kruipen van 1 van de hoofdrolspelers, die zijn gebaseerd op 2 of meerdere personen, die tijdens WOII in Zwolle verbleven.

Voordat de voorstelling begint krijg je een e-mail met daarin de startlocatie van de wandeling. Op deze startlocatie krijg je instructies voor de voorstelling van een crewlid. Deze kun je herkennen aan de oranje band om haar of zijn arm.

Kijk op de website oorverdovend.com voor meer informatie en entreekaarten.

Let op: deze voorstelling is helaas niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, omdat deze voorstelling in de openbare ruimte plaatsvindt met een wandeling door de binnenstad. Daarnaast raden we aan om bij slecht weer een paraplu mee te nemen. Je kunt ook je eigen koptelefoon meenemen, als je dat fijn vindt.

Oorverdovend is een co-productie van PodgrontRotslabStadkamerHistorisch Centrum Overijssel en Zwolse Theaters en wordt mogelijk gemaakt door VfondsNationale Postcode Loterij, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.