Op zaterdag 8 september doet Zwolle mee aan één van de grootste culturele evenementen in Nederland, Open Monumentendag. Meer dan vijftig Zwolse monumenten openen hun deuren. Een bekend monument in Zwolle met een rijke geschiedenis is het stationsgebouw. Dit gebouw verdient dit jaar extra aandacht; het is namelijk al 150 jaar in gebruik!

Allemaal Zwolle organiseert samen met theatergroep De Jonge Honden – onder andere bekend van Operatie IJssellinie – een theatrale route waarmee je op bijzondere wijze meer te weten komt over het stationsgebouw en de spoorzone van Zwolle.

Tijdens Open Monumentendag kom je op en rond het Stationsplein bijzondere mensen tegen die je meenemen naar het verleden. Een theatrale route brengt je op plekken die je niet eerder zag. Het verborgen verleden wordt zichtbaar. Waan je in de oude stationsrestauratie en maak kennis met de architect, de telegrafiste en Gerrit, het jongetje dat elke dag de rails oversteekt. Een verrassende reis langs de ontwikkelingen van het stationsgebouw en de spoorzone.

Tussen 10:00 en 16:00 uur heb je de mogelijkheid om voor een half uur terug in de tijd te reizen vanuit de stationshal. Reis je met ons mee?

 

Allemaal Zwolle + Theatergroep De Jonge Honden + Historisch Centrum Overijssel Nederlandse Spoorwegen + Gemeente Zwolle + Open Monumentendag 2018