Het Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle is nog éénmaal het sfeervolle decor voor de combi-vertoning van twee bijzondere Zwolse documentaires. Speciaal voor alle liefhebbers vertoont Filmtheater Fraterhuis op zaterdagavond 12 en zondagavond 13 januari de documentaires ‘Bergklooster’ & ‘Thomas a Kempis’ in de Grote Kerk. Aanleiding voor dit unieke evenement zijn de succesvolle voorstellingen van ‘Thomas a Kempis’ in het Fraterhuis.

Bergklooster
Begraafplaats Bergklooster wordt op bijzondere wijze in beeld gebracht met aandacht voor cultuurhistorie, natuur en spiritualiteit welke tot op de dag van vandaag tastbaar aanwezig zijn en betekenis geven aan deze plek.

Thomas a Kempis
In de aansluitende filmdocu worden plaatsen bezocht die herinneren aan het leven en werk van Thomas a Kempis. Unieke beelden vanuit zijn geboorteplaats Kempen, de stad van de Moderne Devotie Deventer en vanzelfsprekend komen Windesheim, Zwolle en de Agnietenberg aan bod.

Praktische informatie
Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. De vertoningen in het Academiehuis de Grote Kerk zijn op zaterdag 12 januari 2019 om 20.30 uur (Grote Kerk geopend vanaf 20.00 uur) en op zondag 13 januari om 19.30 uur (Grote Kerk geopend vanaf 19.00 uur). De vertoningen zijn mede mogelijk gemaakt door Allemaal Zwolle.

De toegang is €8,50 (Vrienden) / €11,50 (regulier) inclusief koffie / thee voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk.

Beeld bron: Filmtheater Fraterhuis