Journalist en schrijver Pauline Broekema werkte 34 jaar als binnenland-verslaggever voor het NOS-journaal en de laatste jaren ook voor NOS.NL, de nieuwssite van de NOS. Dit jaar nam ze afscheid en op dit moment werkt ze onder meer aan een nieuw boek dat in april verschijnt. Haar boeken en televisiewerk kenmerken zich door een geheel eigen stijl.

“Ik wil de kijker en de lezer optimaal informeren en vooral meenemen in het verhaal”. Ze wordt hiermee één van de grondleggers van ‘storytelling op TV’. In haar gastcollege op zaterdag 23 november bij Fraterhuis Academie zal ze vertellen over hoe ze te werk gaat. Essentieel daarbij is een zo uitgebreid mogelijk onderzoek, dat ten grondslag ligt aan een reportage, artikel of boek. Het belooft een boeiende lezing te worden over ‘kijken, kijken en nog eens kijken’, ‘inlezen’, ‘afwachten’ en ‘valkuilen’, gelardeerd met vele aansprekende voorbeelden uit haar lange loopbaan.

Informatie
Vrienden van het Fraterhuis en Cinevillepashouders betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. Prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn online via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Ga voor meer informatie naar de website van Filmtheater Fraterhuis >