Van Suolle, Suol, Swol, Swolla, Zwol tot Zwolle, hoofdstad van Overijssel. De naam van de stad is in de loop van de eeuwen veranderd, maar dit is natuurlijk niet het enige dat is veranderd. Bekijk ‘Zwolle van Boven’: stap in de Peperbus en maak een reis door de tijd!

Het uitzicht vanaf de Peperbus laat de stad zien zoals deze nu is. Bekijk ‘Zwolle van Boven’ en ontdek hoe de stad er vroeger uitzag en vooral hoe de stad is gegroeid. Stichting Allemaal Zwolle heeft in samenwerking met ontwerpstudio Studio Suolle een animatie ontwikkeld die te zien zal zijn op de eerste verdieping van de Peperbus. De animatie genaamd ‘Zwolle van Boven’ laat de groei van de stad zien, de hotspots door de jaren heen en licht bijzondere gebeurtenissen, verhalen en personen uit.

Het concept van ‘Zwolle van Boven’ is bedacht door vierdejaars studenten van Cibap en Studio Opus heeft vervolgens het verhaal tot leven laten komen in een animatie. De animatie is gemaakt in opdracht en met financiële ondersteuning van gemeente Zwolle. De beelden komen uit de collectie van Historisch Centrum Overijssel.

Bewonder de tijdcapsule op de eerste verdieping van de Peperbus. Zeker de klim naar boven waard! Een excursie naar de Onze Lieve Vrouw basiliek inclusief het beklimmen van toren de Peperbus is nu ook nog aantrekkelijker voor scholen. De gemeente Zwolle verleent namelijk gratis toegang aan de groepen 7/8 van Zwolse basisscholen. Meer hierover vind je op de website van de Stadkamer.

Openingstijden:

Wintertijden
(1 nov. tot 1 april)
Ma-vr : 13:30 t/m 15:30 uur
Za: 13:00 t/m 16:00 uur

Zomertijden
(1 april tot 1 nov.)
Ma: 13:30 t/m 16:30 uur
Di-za: 11:00 t/m 16:30 uur

Op feestdagen is de Peperbus gesloten.