ANNO laat je de verhalen van Zwolle meemaken

De naam van het nieuwe centrum waar de geschiedenis van Zwolle centraal staat, is bekend: ANNO. Deze naam is onthuld door wethouder Monique Schuttenbeld en directeur van stichting Allemaal Zwolle Vincent Robijn. ANNO opent in 2021 haar deuren aan de Melkmarkt. Tot die tijd kun je voor een voorproefje de concept store op Sassenstraat 11 bezoeken.

ANNO wordt de plek waar je de verhalen van de stad uit heden en verleden volop kunt beleven en meemaken. Je kunt er straks informatie vinden over de historie van Zwolle, maar ook volop meedoen om je eigen kennis te delen en zo de geschiedenis uit te breiden. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar gebracht en gaan ze zich samen presenteren aan het publiek; een uniek concept in Nederland.

ANNO vestigt zich aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. In het Drostenhuis beleven bezoekers de stad en haar geschiedenis door interactieve verhalen waarin Zwollenaren van toen en nu centraal staan. In het Erfgoedlab werken archeologen aan Zwolse bodemvondsten en mag de bezoeker ook meedoen. Ook kun je zelf archiefonderzoek komen doen: zo werken we samen aan de geschiedenis van de stad.

De restauratie en verbouwing aan deze gebouwen is momenteel in volle gang. ANNO verwacht in 2021 haar deuren te openen. Tot de opening ben je van harte welkom in de concept store op Sassenstraat 11 waar je van woensdag tot en met vrijdag terecht kunt.

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie op de website van ANNO. 

Terug naar het overzicht