Diverse onderhoudswerkzaamheden in de Peperbus

In september is de Peperbus een aantal dagen gesloten voor bezoekers in verband met onderhoudswerkzaamheden in de toren. Het gaat om dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september en de week van 23 tot en met 28 september. Er wordt dan gewerkt aan de stalen klokkenstoel in de toren. De klokkenstoel is de stellage waaraan de klokken zijn opgehangen. Tijdens de werkzaamheden van 23 tot en met 28 september luiden de klokken niet en speelt het carillon niet.

Het concert op het carillon van de Peperbus op 20 september, in het kader van de Zwolse Beiaardmaand gaat wel gewoon door.

In oktober en november vindt er groot onderhoud plaats aan de klokken en het carillon. Tijdens deze werkzaamheden, die duren van 14 oktober tot en met 29 november, speelt het carillon niet. De Peperbus kan deze periode tijdens de gebruikelijke openingstijden wel gewoon bezichtigd worden door bezoekers.

De werkzaamheden
Delen van het carillon en onderdelen van de klokken worden in week 42 gedemonteerd en vervolgens in de klokkengieterij van de Koninklijke Eijsbouts in Asten gereviseerd. Vanaf week 45 worden gereviseerde onderdelen weer in de Peperbus gemonteerd. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden 29 november klaar.

Terug naar het overzicht