Expositie De Zwolse Lente – Foto’s van persfotograaf Dolf Henneke

‘Puur nostalgie’, ‘mooi tijdsbeeld’ en ‘leuk om te ontdekken hoe Zwolle er vroeger uit zag’. Een greep uit de reacties op de expositie ‘De Zwolse Lente’.

De expositie met foto’s van Zwolle uit 1945-1976 gemaakt door persfotograaf Dolf Henneke in het Academiehuis de Grote Kerk trok meer dan 26.000 bezoekers. Mensen raakten bij de foto’s met elkaar in gesprek en deelden hun herinneringen. Soms zagen zij zichzelf of een familielid terug op de foto’s. Precies waar wij op hadden gehoopt. De expositie was bedoeld als cadeau aan alle Zwollenaren en dat is gelukkig goed aangeslagen.

Allemaal Zwolle heeft als doelstelling de geschiedenis van de stad dichtbij de mensen te brengen en op een laagdrempelige en innovatieve manier te presenteren. Met deze eerste expositie is dat goed gelukt. Wij gaan nu hard aan de slag voor het volgende evenement in het najaar.

Bedankt voor je bezoek aan de expositie!

Kun je niet genoeg krijgen van de foto’s van Dolf Henneke? Wij hebben een speciale groep aangemaakt op het online platform MijnStadMijnDorp waar nog meer foto’s te bekijken zijn. Kijk op www.stichting-allemaal-zwolle.mijnstadmijndorp.nl.

Terug naar het overzicht