Nieuwe wandelroute: Door het oog van Ter Borch

Ontdek met de wandelroute ‘Door het oog van Ter Borch’ de binnenstad van Zwolle, gratis en eenvoudig te openen op je smartphone.

De schilderijen van Gerard ter Borch (1617-1681) zijn over de hele wereld verspreid geraakt. Het werk van deze ‘Rembrandt’ van het Oosten is vandaag de dag te zien in de belangrijkste musea.

In zijn jonge jaren trok Gerard ter Borch er regelmatig op uit om zijn geboortestad Zwolle en het platteland eromheen vast te leggen. Zo ontstonden prachtige stadsgezichten.

Wandelroute
Van de meeste tekeningen die Ter Borch in de jaren ’30 van de 17de eeuw maakte van stadsgezichten kon de locatie worden bepaald. Deze locaties vormen de basis voor de wandelroute ‘Door het oog van Ter Borch’, te bereiken via een web app op jouw mobiele telefoon.

De route in de web app neemt je mee langs twaalf locaties in Zwolle die door Gerard ter Borch en zijn halfzus Gesina in de 17de eeuw zijn getekend.

Open de web app met de wandelroute eenvoudig en gratis op jouw smartphone of tablet via www.wandelrouteterborch.nl. Wil je de route en locaties in de web app bekijken op je laptop? Bekijk deze dan op www.stichting-allemaal-zwolle.mijnstadmijndorp.nl

Bron hoofdbeeld: Mauritshuis, Den Haag

Nieuwe wandelroute: door het oog van Ter Borch

Terug naar het overzicht