Opening expositie ‘De Zwolse Lente’ trekt meer dan 500 bezoekers

Van 1945 tot 1976 heeft Dolf Henneke als eerste freelance persfotograaf in Zwolle vele gebeurtenissen in beeld gebracht. Op zijn geboortedag, 22 maart, is de expositie ‘De Zwolse Lente’ met zijn foto’s geopend in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. De opening trok meer dan 500 bezoekers.

Met een mooie inleiding van Hetty Huisman over haar vader Dolf Henneke en in het bijzijn van vele (oud-)Zwollenaren werd de expositie afgelopen donderdag geopend. Auteurs Herman Aarts en Adri van Drielen presenteerden en overhandigden hun boek ‘De Zwolse Lente’ aan de zoon en dochter van Henneke en burgemeester Henk Jan Meijer.

Vincent Robijn, directeur-bestuurder van Allemaal Zwolle, verwelkomde alle bezoekers en opende de expositie.

De foto’s van Dolf Henneke geven een duidelijk beeld van de ontwikkeling die de stad Zwolle en haar inwoners hebben doorgemaakt. Foto’s met elk een eigen verhaal, herinneringen en misschien wel bekende gezichten. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken. Lees meer informatie over de expositie.

RTV Focus Zwolle kwam voor het programma ‘Rondje Cultuur’ langs bij de opening en interviewde een aantal collega’s. Bekijk de video.

 

Hetty Huisman (dochter van Dolf Henneke) bedankt Vincent Robijn (directeur-bestuurder Allemaal Zwolle) tijdens opening van de expositie ‘De Zwolse Lente’

Hetty Huisman (dochter van Dolf Henneke) bedankt Vincent Robijn (directeur-bestuurder Allemaal Zwolle) tijdens de opening van de expositie

Bezoekers van de expositie ‘De Zwolse Lente’ in het Academiehuis de Grote Kerk

Bezoekers bekijken de expositie in het Academiehuis de Grote Kerk

Terug naar het overzicht