Opening museum ANNO in gevaar door diefstal

Zwolle – In vier minuten tijd werd maandagnacht een belangrijke sleutel gestolen uit het nog te openen museum ANNO. Het gaat om een essentiële sleutel om toegang te krijgen tot het museum. ANNO en de dienstdoende museumbewaker zijn er kapot van. “Geef alsjeblieft de sleutel terug. Jullie hebben er niks aan en zo kunnen wij op 12 mei niet open!’’

De overmeestering vond plaats rond 23:00 uur net toen Jan, de museumbewaker, zijn eerste ronde deed binnen ANNO. “Het is van de zotten dat het museum nog niet open is en dat er mensen zijn die nu al het lef hebben om hier in te breken, zo onwerkelijk, zo onbeschoft… Toen ik naar het toilet ging, hebben ze mijn sleutelbos meegenomen.’’

De gestolen sleutel geeft toegang tot de hoofdingang van het museum. De waarde van deze sleutel is niet in geld uit te drukken, aldus directeur-bestuurder Sandra Schipper. ‘’Op camerabeelden zijn maar liefst zeven verdachten waar te nemen, maar we zien alleen maar silhouetten gezien het tijdstip van de diefstal.”

De politie laat weten dat ze in deze zaak nog in het duister tasten. Ze roepen Zwollenaren op om te helpen zodat ANNO alsnog open kan op 12 mei. Er wordt een grote beloning uitgeloofd voor het terugbrengen van de sleutel: een ballonvaart over Zwolle.

Doe jij mee aan deze sleuteljacht? Kom dan van 6 tot en met 11 mei tussen 11.00 en 17.00 uur naar de container op de Melkmarkt 41 in Zwolle en zoek mee, zodat we het museum samen op tijd kunnen openen.

De ANNO Sleuteljacht is tot stand gekomen in samenwerking met The Great Escape. Het beeldmateriaal bij dit artikel is gemaakt door CineMAR. 

Terug naar het overzicht